Lillemanfestivalens historia

Den börjar våren 2004 i en förort till Stockholm. Mikael "Lilleman" Göransson satt då hemma i sitt kollektiv och våndades. Snart skulle han in i lumpen och missa sommarens alla festivaler

"Jag får väl ha en festival här hemma i trädgården!" utbrast Lilleman. Sagt och gjort, det bjöds in till festival i Bagarmossen!

Alla Lillemans glada vänner kom dit och gjorde den bättre och vackrare än alla andra festivaler. Det här gör vi om nästa år! sade alla enstämmigt.

Traditionen höll i sig år efter år och 2007 dök det plötsligt upp musikartister i trädgården jämte leran, solstolarna och partytälten. Efter framgångsåret 2008 stod det klart att både Lilleman och hans festival växt ur sin trädgård (han blev vräkt ur villan).

Sökandet började efter en arena där många får plats och dit alla är välkomna. Letandet leder fram till en åker utanför det lilla samhället Örbyhus!

Den lilla festivalen har nu fått fäste på åkern, genom otroliga insatser från både Lilleman och människor omkring honom. I både regn och solsken har det dykt upp jätteglada besökare och fantastiska artister från alla håll och kanter.

Lillemanfestivalen har tagit alla andra festivalers bästa sidor och skippat de dåliga. I praktiken betyder det att vad som helst kan hända!

Väälkomna!

Lillemanfestivalen nu

I år är det 10-års jubileum och det kommer bli den största festivalen hittills!

Artikel om festivalen i Uppsala Nya Tidning 2012-04-02
Artikel om festivalen i Uppsala Nya Tidning 2012-07-26